Preskoči na sadržaj
Pristupačnost

Održan četvrti sastanak Nadzornog odbora projekta „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“

Dana 5. rujna 2022. godine u organizaciji Državne geodetske uprave održan je četvrti sastanak Nadzornog odbora projekta „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“ koji je sufinanciran iz Kohezijskog fonda.

Članovi Nadzornog odbora su dr. sc. Damir Šantek dipl. ing. geod., glavni ravnatelj DGU, Igor Kreitmeyer, ravnatelj uprave za zaštitu prirodu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i dr. sc. Nikola Vučić, dipl. ing. geod., viši savjetnik – specijalist u kabinetu glavnog ravnatelja DGU.

Glavnog ravnatelja DGU na ovom sastanku je zamijenio zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod. koji je istaknuo da je Državna geodetska uprava ovom zadatku pristupila s izuzetnom pažnjom te je naglasio važnost da svi ugovori koji se provode u okviru projekta budu izvršeni kvalitetno kako bi se ostvarile ciljane vrijednosti projekta.

Ravnatelj uprave za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer izrazio je zadovoljstvo tijekom projekta i time što se sve projektne aktivnosti provode planiranom dinamikom.

Voditelj projekta „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“ Mladen Pandža dipl. ing. geod. je detaljno izvijestio članove Nadzornog odbora o provedbi projekta za period 1. siječanj 2022. do 31. kolovoz 2022. godine. Temeljem provedenih javnih nabava provode se geodetsko-katastarske usluge koje će omogućiti upis zakonom predviđenih statusa i prava na česticama i nekretninama u zaštićenim područjima u službenim registrima (katastru i zemljišnim knjigama) te će se povećati dostupnost informacija o granicama zaštićenih područja i pravnim režimima u cilju jačanja svijesti javnosti o područjima koja su od osobitog značenja za Republiku Hrvatsku.

Održan četvrti sastanak Nadzornog odbora projekta „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“

Članovi nadzornog odbora na sastanku

Posljednje vijesti